Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/afielektrik.com/httpdocs/solaris/config.php on line 17
EMT Boru ve Aksesuarları, Ölçüleri - AFİ Elektromekanik
  • +90 216 313 5252
  • info@afielektrik.com
  • TR
  • EN

EMT Boru ve Aksesuarları, Ölçüleri

1. EMT Boru Nedir?

EMT boru, açılımı Electrical Metallic Tubing olup, sıva üstü elektrik tesisatında kabloların taşınması, korunması ve sonlandırılmasında kulllanılan dişsiz galvanizli dikişli çelik boruya verilen isimdir.

 

2. EMT Boru Ölçüleri Nelerdir?

EMT Boru 3.05 metreye denk gelen standart 10 feet (10’) uzunluğundadır. Bu uzunlukta, ½” le 4” nominal çaplarda üretilmektedir:

 

inç

mm

1/2"

16

3/4"

21

1"

27

1-1/4"

35

1-1/2"

41

2"

53

2-1/2"

63

3"

78

3-1/2"

91

4"

103

 

3. EMT Boru Aksesuarları

EMT Boru sadece boru değil tüm aksesuarları ile birlikte komple bir sistemdir. Boruların birbirine eklenmesinde vidalı tip muf ya da sıkmalı tip muf kullanılır. Vidalı tip EMT boru ek mufu da sıkmalı tip EMT boru ek mufu da çelik ya da zamak malzemeden imal edilebilmektedir. EMT boruların sonlandırılması ise vidalı tip EMT boru rakoru ya da sıkmalı tip EMT boru rakoru ile yapılmaktadır. Aynı şekilde, vidalı tip EMT boru rakoru da sıkmalı tip EMT boru rakoru da çelik ya da zamaktan imal edilmektedir. EMT borunun zemine sabitlenmesi, tek delikli EMT boru kroşesi ya da çift delikli EMT boru kroşesi ile yapılır. Tavana montaj için EMT boru asma kelepçesi vardır.C profile montajda ise EMT boru ray tipi kelepçe kullanılır. EMT boru için çelik EMT buatlar mevcuttur ve EMT boru rakoru ile giriş sağlanmaktadır.

4. EMT Boru Fiyatları

EMT boru sistemi fiyatları, boru ve aksesuarların kalitesine, ürünlerin sertifikalı olup olmamasına göre değişkenlik göstermektedir. Ülkemizde EMT boru sistemleri konusunda oldukça rekabetçi bir piyasa bulunmaktadır. EMT, plastik borulara nazaran daha pahalı olmakla birlikte, tüm aksesuarlarının olması sayesinde montaj kolaylığı sağlamakta, daha uzun süreli dayanıma sahip olması nedeniyle de uzun vadede son kullanıcı açısından ekonomik bir çözüm sunmaktadır.

EMT borularla ilgili her türlü destek için ofisimizle bağlantıya geçebilirsiniz. https://www.afielektrik.com/iletisim

 

EMT-IMC-RSC BORULAR

EMT Dişsiz Galvanizli Dikişli Çelik Boru
Alüminyum EMT Boru
EMT Dişsiz Galvanizli Dikişli Çelik Boru